Çanaksız uydu izleme - çanaksız uydu alıcısı

Sunday, January 7, 2018

Konuya grmeden önce kısa ve öz, böyle birşey yok.

Bazı tv kanallarında ve kulakdandolma bilgilere kanıp, çanaksız uydu yada internetsiz çanaksız tv izlemegibi reklamalarakanıp bir takım cihazlaralanarkadaşlar var ve bu konuda bilgisiolmayan çook sayıda insan var.

öncelikle bu çanaksız uydu diye tabir edilenler nedir onları bir inceleyelim.
Bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce ülkemzde Dvb-ttest yayınları başladı. buyayınlar sonuçda uydu yayını değil, uydu üzerinden alınan kanallar baz istasyonları sayesinde kullanıcıya dağıtılacak ve bu yayınlar setup box diyetabir edilen küçük anteni olan alıcılarile alınabilecekti. Bu sistem maliyeti yüksek olduğundann
ülkemizde 10 yıldır test aşamasında, ankara , izmir, istanbulda trtnin4 kanalı halen test yapmaktadır. Bu sistemin ne zaman hayatageçirileceği bilinmemektedir.

Şu sıralar reklamlarda olan ve popülerolmaya başlayan çanaksız uydu diye tabiredilen cihaz ise, iptvdir,
ip tv kısaca internet üzerinden tv izlemek demektir. yani çanaksız ama internet bağlantısı gerektirir. tabi bu hizmetlerde ücretsiz değildir. ip tv sistemi ücretli bir sistemdir, siz cihazıalınca işiniz bitmez, yayınları alınca almış olduğunuz cihazı destekleyen birde ip tv sunucusu almanız gerekecektir, şu sıralar bazı firmalar kısa süreli buhizmeti ücretsiz verselerde bunları kısa sürelidir.

Kısacaözetlersek çanaksız uydu ip tvsistemi ve internet bağlantısı gerektiren bir sistemdir.

  • Posted by tuncay at 17:39:59 in